mandag den 11. marts 2013

Smertefri Fødsel..Ja tak!

Åh nej hahahaha...altså hihihihihi, nej ven du skal da ikke.. hahahahahahaha, du tror da vel ikke, at en fødsel kan blive... hehehahah SMERTEFRI! 

...................................................................................- JO!!!

Vi kvinder elsker at snakke om vores store dag, hvor vi fødte vores barn/børn. Det er da klart, det er et kæmpe stort øjeblik, og ikke mindst, en kæmpe præstation. Jeg var ret nervøs for min egen fødsel, altså ikke der hvor jeg selv blev født, det er fortrængt, heldigvis, men det at skulle føde mit barn. Jeg havde hørt historier fra veninder, kollegaer og bekendte, at det er den værste smerte EVER, er du gal det er ubeskriveligt, og man kan se på deres øjne, at de lige i de minutter næsten mærker smerten igen- men bare rolig, du har glemt den så snart barnet ligger på din mave.
Det er altså ret svært at forberede sig på... altså noget så sindsyg en smerte, man aldrig har følt før, og som folk ikke engang kan beskrive bare en lille smule...og så ender det i det største øjeblik i dit liv. To kæmpe store følelser, som bare er svær at forene oppe i knoppen, i hvert fald for mig.
Jeg forberedte mig til min fødsel, for mig er der ingen anden vej. Det kan man gøre på mange måder, jeg valgte Smertefri fødsel-Anja Bay metoden.

Ja, navnet gjorde også jeg først tænkte...er det muligt! - og folk sagde NEJ NEJ NEJ hahahah.. det bliver det altså ik!!  Jeg læste inden kurset alle de fødselsberetninger på hjemmesiden, og erfarede, at selvom kvinderne måske ikke havde oplevet, en fuldtsændig smertefri fødsel, var der alligevel ikke brugt de ord, som jeg tidligere havde fået printet ind... smertehelvede, den værste oplevelse, den sygeste smerte, troede jeg skulle dø, vil bestille kejsersnit næste gang, epiduralen er guds gave til kvinder osv osv...
Jeg var på en lyserød sky da jeg kom hjem fra første del af kurset.. DET GAV MENING. Jeg elsker ting der giver mening. Der var ingen hokus pokus, det er rent faktisk konkrete teknikker JEG skulle øve, og udføre under min fødsel...
Under førløbet hvor jeg gik til denne forberedelse, var der flere der rystede på hovedet af mig. Jeg kunne se i deres øjne at de tænkte... good luck with that!!!!
Det vigtigste var at jeg troede på det, øvede teknikkerne, og fik en FANTASTISK fødsel.( Ja, det skal printes i NEON, for det var det, og det er rigtigt BASTA!)
Jeg var i aktiv fødsel læææænge, og min sammentrækninger var lange, ofte uden pauser, men det var kontrolleret...af mig! Altså jeg havde styr på pisset. Når jeg fik en sammentrækning, lavede jeg min øvede Laboro vejrtrækning, og jeg knoklede der ud af. Jeg kunne mærke min krop arbejde, men jeg arbejdede med den, og oplevede ikke smerte. Kunne godt mærke der skete noget, men ikke AV for helvede smerte, men mere... PUHA hårdt arbejde, det niver da!
Hvis du overvejer det, så gør det! Og lad vær med at sidde og overveje med penge, hvis du har lyst og tror det er noget for dig, er alle pengene givet godt ud. Hvor meget køber vi ikke ellers inden vi skal gøre klar til at barnet komme til verden. Ting der i og for sig er så ligegyldige, men som hurtigt trækker flere tusinde kroner op af foret. Og spørg din partner om ikke i kan splejse... Her hjemme kom det helt af sig selv. Han ville gerne investere i, at han ikke skulle se hans kæreste forpint, og i hendes værste oplevelse i sit liv, dog med godt resultat. Det var alle pengene værd.

Jeg synes det er så ærgeligt, at der en en kultur om at overgå hinandens skrækkelige fødselsberetninger. Det er status at man har overlevet mest muligt forpinthed og smertehelvede. Folk fortæller med stolthed i stemmen, hvor meget de var i smerte og næsten ikke kunne holde det ud, gik i stykker osv. Jeg tror det er for at bearbejde den smerte, og det skal man også, men ville den ikke komme sig hurtigere med ærlighed... FUUUCK det var hårdt, jeg er bare overasket over det gjorde så ondt. Jeg synes det var svært bagefter osv. for de følelser kommer jo så snart man så spørger ind.
Men man kan også bare sige, fred være med de historier, for de bliver ved, men så gør venligst plads til de gode historier også. Vi kvinder er sku lige meget værd, om man oplever sin fødsel som FANTASTISK det hele, eller om man oplever det som DET VILDESTE SMERTE HELVEDE men med FANTASTISK afslutning.
Tro på kvinder, der har haft overskud, kontrol, smil, kick under fødslen, og hvis du ærger dig over det ikke var din fødsel, så spørg ind til hvad hun gjorde, og forbered dig næste gang.
Fødslen fortjener at blive øvet til.. vi skal gøre os umage, lige som så mange andre præstationer vi gør, og også forbereder os til.


Tjek mere på www.smertefrifødsel.dk

Tror jeg har trykket trykknap låse 1000.000 gange efter jeg blev mor! Og kan nu folde en brugt ble sammen så den fylder meeget lidt, og ligger pænt i spanden... OG havregrød og ærtepure, kan være en god peel-off maske, hvis man ikke lige er opmærksom på at få det fjernet, efter barnets klør fem har smurt det ud i ens ansigt!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar